S prihodom nove GDPR uredbe posodabljamo naš pravilnik o varovanju podatkov. V spodnjem besedilu boste izvedeli, katere podatke hranimo ob vašem obisku, kako z njimi ravnamo in kako se uporabljajo.

1. DNEVNIŠKE DATOTEKE

Ob obisku naše spletne strani se iz tehničnih razlogov:

–               IP naslov,

–               datum in čas dostopa,

–               spletna stran, ki vas je povezala do naše strani,

–               informacija s katerim brskalnikom ste obiskali našo stran in

–               informacije o sistemu, ki ga uporabljate

shranijo v naše dnevniške datoteke. Do teh podatkov je preko naših aplikacij omogočen dostop le tistim, ki imajo vstopna gesla. Teh podatkov ne posredujemo tretjim osebam. V kolikor datoteke niso več potrebne, služijo zgolj v statistične namene in so anonimne.

Po statistični uporabi se te datoteke izbrišejo.

 2. OSEBNI PODATKI

Osebni podatki se uporabljajo le v primeru, če nam jih posredujete sami v okviru registracije uporabniškega računa, prijavi na e-novice ali oddaji naročila. Podjetje osebne podatke obdeluje samo skladno z nameni za katere so bili pridobljeni. Namen obdelave osebnih podatkov je vodenje evidence strank, ki so kupili izdelek ali fotografsko storitev na spletnih straneh podjetja ali v prodajalni. Osebnih podatkov ne bomo posodili, prodali ali drugače posredovali tretjim osebam v ali izven EU.

Za neposredno trženje podjetje uporablja izključno bazo elektronskih naslovov, za katere je pridobljeno soglasje. Na podlagi privolitve podjetje zbira in obdeluje osebne podatke za izvajanje trženjskih aktivnosti, kot so obveščanje o ponudbah, novostih in ugodnostih; pošiljanje voščilnic, kupončkov, letakov in ostalih promocijskih gradiv.

V primeru, da posameznik ne poda takšne privolitve, jo poda delno ali privolitev (delno) prekliče, bo podjetje osebne podatke obdelovalo le v primerih in v obsegu dane privolitve oziroma na načine, ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

 3. HRANJENJE IN VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Podjetje za potrebe identifikacije ter izvajanja svojih storitev zbira in obdeluje naslednje vrste osebnih podatkov: geolokacijski podatki, kontaktni podatki (npr. telefonska številka, elektronski naslov, naslov bivališča).

Podjetje zbrane osebne podatke hrani v elektronski obliki. Podatki so varovani z varnostnimi in šifrirnimi sistemi, ki zagotavljajo zaupnost in varnost podatkov. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le zaposlenim, ki morajo določene osebne podatke poznati, zato da podjetje lahko zagotovi svoje produkte in storitve. Naše podjetje je sprejelo vse razumne kadrovske, organizacijske in tehnične ukrepe za namen maksimalnega varovanja vaših osebnih podatkov z namenom, da v čim večji meri zmanjša tveganje njihove zlorabe, uhajanja in podobno. Osebne podatke bomo hranili in varovali, tako da ne bo prišlo do morebitnih neupravičenih razkritij podatkov nepooblaščenim osebam.

Upravljalec in sistemski operater informacijskega sistema ocenjujeta, da je možnost t.i. varnostnega indicenta, ki bi lahko imel vpliv na osebne podatke posameznikov, majhen.

4. PRAVICA DO DOSTOPA IN PREKLICA OSEBNIH PODATKOV

Uporabnik lahko preko svojega uporabniškega računa dostopa do, ureja in popravlja svoje osebne podatke. Prav tako ima uporabnik pravico do informacij o vseh osebnih podatkih, ki so shranjeni pri nas. Uporabnik ima pravico od podjetja dobiti potrditev, ali se v zvezi z njim obdelujejo njegovi osebni podatki, in kadar je temu tako, informacije o namenu obdelave in kadar je mogoče, predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov.

Prav tako ima uporabnik pravico, da soglasje kadarkoli z učinkom v prihodnosti prekliče. Preklic soglasja ima učinek od dneva preklica naprej. Dovolj je, da to sporočite na kontaktni naslov, ki je naveden na spletni strani.

 5. DRUŽBENA OMREŽJA

Podjetje upravlja z naslednjimi družbenimi omrežji: Facebook, Instagram, Youtube

Fakin.si sodeluje s ponudniki storitev družbenih omrežij in razvijalci zato, da bi vam lahko naše storitve in produkte čim bolj približali. Pri tem ne moremo nadzirati zbiranja in obdelave vaših osebnih podatkov s strani posameznega ponudnika. Posledično podjetje ni odgovorno za zbiranje in obdelovanje podatkov s strani ponudnikov storitev družbenih omrežij. Priporočamo, da preberete pogoje zasebnosti in ustrezno nastavite željene nastavitve zasebnosti za vsako družbeno omrežje.

 6. PRAVICA DO SPREMEMB

Zaradi nenehnega razvoja interneta ter sprememb zakonov in predpisov je občasno potrebna prilagoditev naše izjave o varstvu podatkov. Pridržujemo si pravico do sprememb.

Če imate težave, vprašanja ali pobude nam prosimo pošljite obvestilo na kontaktni naslov naveden na spletni strani.

Ti pogoji veljajo in se uporabljajo od 25. maja 2018 dalje.